Söndag kväll

Ja nu har vi kommit till kvällen, Ahlfred sitter och äter lite rostad macka med oboj och festis han ser riktigt trött ut vill jag säga efter 2 hårda dagar på klassfotboll i värmen men han har varit duktig säger pappa.
Och kul tycker han att det varit för kusin Coffe var bra tyckte han och grattis till en fon fjärde plats det är bra gjort.......och fler år kommer det med klassfotboll så är ni redan så duktiga vad ska då ske nästa år.

Nu ska vi äta pizza tillsammans för i morgon åker staffan på resa med jobbet....

Pingst dagen

Ja så var snart den soliga helgen över Igår var Staffan och Ahlfred och såg på klassfotboll hela dagen på kusin coffe och det gick riktigt bra han gick vidare till idag....grattis......

kvällen kom Elin och Thobias förbi så vi grillade det var kul o mysigt när dom tittar hem för det blir ju inte så ofta nu mer.

Ahlfred var så trött för dom spelade fotboll och hoppade studsmatta med sina syskon och mycket gnäll blev det vill jag låva.

Idag blir det nog en tur till för att se kusin Coffe vi får hoppas att han vinner.

Sen börjar en ny vecka imorgon där Staffan åker till Rättvik, och vi andra har massor att göra Ahlfred är ledig måndag o tisdag och vi ska se på Elin och karnevalen på måndag kväll, sen är det öl brännboll på onsdag.....

Nu får alla läsare ha en skön söndag och morsdag...

Fredag och sol igen

Ja igår blev det bakat men tyvärr inga tekakor det får bli en annan dag men det blev bullar och tuppkakor i mängder.

Nu idag ska vi ta det lugnt jag har så ont i halsen det är väl Ahlfred som smittat mig så det blir väl snuva efter detta kan jag tro det har ju han varit i en vevka nu.

I eftermiddag ska jag och Elin tillbaka till Skara eftersom hon hämtade sin balklänning igår och den var inte riktigt sydd sömmarna släpper på axelbanden och sen har hon sytt upp för mycket så jag blev jätte arg när jag fick se hur den såg ut så jag ringde och klagade så nu ska vi tillbaka för att göra det rätt.
Tanten blev nog lite spak när jag ringde för hon hade varit sur och tvär på Elin när hon provade den där och bara snabbat på så Elin vågade inget säga och blev besviken när hon kom hem det var en massa extra stygn satta för att det inte skulle synas att hon gjort fel.....men skam den som ger sig har man betalat för allt 2500 kr ska det vara bra.

Staffan ska nog på fotboll i Arentorp i kväll men jag ska skjutsa Tobbe till Hällekis på fest och sen hämta i natt man får bjuda tillbaka lite för han har hämtat oss många gånger.

Avslutning Frälsningsarmen



Här är Ahlfred med en kompis ur kören när vi hade avslutning.

Lite cykel är aldrig fel



Ahlfred älskar att cyckla och det gör han ofta

Bakdag

Nu ska här bakas tror vi, lite bullar och lite tekakor tror jag det blir frysen måste fyllas upp lite nu när jag fått en till i förrådet.
Vad skönt när man kan ha all grillmat och fika ute där så det inte tar sådan plats här inne nu kan man till och med baka extra och köpa på sig när det är billigt kanon bra.
Det går ju åt en del på sommaren med sådant och inte vill man stå när värmen kommer då vill vi bada med goda kamrater.........inta villabadet som en hel maffia.

Ahlfred spelar ett nytt spel på xbox han passar på när Coffe är bortrest, då intar han storebrors rum.....

Nu önskar vi värme så vi kan grilla hela helgen och nästa vecka ....smaskens.......

Regntunga skyar

Tidig torsdagmorgon Coffe har haft en kompis boende här för dom ska åka till Stockholm nu på  morgonen med byggklassen.
Dom ska gå på cosmopol för att se film, spela lasedom och äta pizza där sen blir det lite allmänbildning men museum och på kvällen grönalund där dom också får mat. Skolan har betalat det mästa eleverna själva har gett 100 kr så det är ju okej.

ahlfred är fortfarande förkyld och är trött så han blir långledig nu för skolan är stängd måndag och tisdag också så det är lika bra att bli pigg tills nästa vecka.

Att göra idag det blir nog inte så mycket för det ser ut att bli regn vilken minut som vi får väl se hur länge det håller....men det ska ju bli bättre enligt vädergudarna till helgen så det är bara att vänta får väl städa idag i stället så slipper man när vädret blir bättre för nu kommer nog sommaren tillbaka igen.

Nu ska jag se till att resenärena blir färdiga så dom kommer i tid till bussen på skolan.....

Blåsig onsdag eftermiddag ......

Ja hjälp vad det blåser och inget får man gjort idag, Ahlfred är hemma från skolan jätte förkyld men i övrigt pigg orkade inte gå till skogen ida så det fick bli till att vara hemma.

I eftemiddag ska vi till Evelina han får väl gå dit och lämna paketen iallafall, för det har vi varit o handlat en del.

Sen är det gardenparty hos frälsis för dom flyttar på fredag så barnen ska säga hejdå ikväll så det får bli en liten stund där.
Och sen är det ju fotboll på tv idag så då kommer Elina o Ulf och kanske johan efter jobbet för att se det men då sover Ahlfred får vi hoppas.

Nu är jag så trött på blåsten att jag blir tokig jag vill ha sommar nu så man kan ta av sig lite kläder utan att behöva frysa.....
Men vi får väl se till helgen om det blir bättre när vi ska se klassfotboll om nu Ahlfred är bra, för det var många i Ahlfreds klass som var sjuka.
Det kanske är tur att det inte är någon sommarvärme ännu så man slipper må skit när det är varmt o sol...

Tisdag kväll

Ja nu sitter man här och skriver igen, elin och jag har varit och solat det var skönt vill jag låva.
Ahlfred har somnat men han var så snuvig och kände sig inte okej så vi får se hur det ser ut i morgon om han orkar skolan.

Imorgon är en ny dag då är det fotboll på tv någon final av något slag så det ska väl ses kan jag tro, själv måste jag först ner till c-laget för att kolla lite grejer med dom.

När jag tittar ut från vårat köksfönster kan man tro att det ska regna och åska snart men vi får väl se vad det blir.

Fadder dag!!!

Nu har Ahlfred varit fadder idag det började redan för några veckor sen klassen målade teckningar till dom nya förskolebarnen som ska börja i höst.
Det blir två klasser som startar då och varje barn i Ahlfreds klass tar hand om två barn var en i varje ny klass.
Dom har målat teckningar till dom som har handlat om vad dom tycker om på skolan och att dom är välkomna.
Sen idag var det dax, först kom föräldrarna med barnen sen fick dom gå hem och våra barn fick ta hand om dessa elever och det var kul.
Ahlfred visade hur man gjorde i maten och var man tvättade sig och tog mat och var man fick sitta. Sen har han visat skolgården och kåtan dom äter i och alla rast saker han var jätte duktig enligt fritidspersonalel.

Det blir en ny visning och ett nytt fadderbarn i morgon igen och han tycker det ska bli lika roligt.

Jag tror detta är bra för barnen dom får lite ansvar och lär sig att bemöta andra människor och ser att andra behöver sdöd och hjälp när allt är nytt.

Söndag eftermiddag

Ja så har vi kommit till söndag eftermiddag, solen lyser till och från och det är skönt ute, själv har jag varit på c-lags match nu på middags tid för att lämna medlemsavgifter.
Staffan har lagat en utsökt middag på fläskfile och Ahlfred leker med Sebastian.
Eftermiddagen ska vi tillbringa i Järpås för att se Johan spela men först blir det lite fika hemma hos hans föräldrar.

Imorgon är det skoldag igen och på kvällen har corner hemma match så vi vet var kvällen ska tillbringas.

Men vi får inte glömma den fina maten vi fich igår på 30 års kalaset hos Lena det var trevligt och mycket fin exotisk planka.
Det var jätte trevligt att träffa Johannnes farmor o farfar och pappa med fru mycket trevliga och mysiga människor.

Nu hoppas vi på en bra vecka med mycket sol o värme  så man kan grilla lite....

Fredag kväll

Nu har kvällen kommit och det är snart sängdax, Elina har nyss åkt hem efter att vi suttit och tjötat lite.

Under dagen har vi varit på torget för att se Måns Zellmerlöv för han tycker Ahlfred om och tur vad att inget regn kom just då.
Morgonen började med fotboll på ågårdsplanen för att se Elin Helle och Johan spela fotboll med sina klasser för dalagardie.

Sen har vi tagit lite lunch och vilat lite då öste regnet ner..........

Nu ska jag gå och lägga mig Staffan ska hämta Elin o Johan senare för att dom ska sova här inatt..........
Imorgon är en ny dag då ska vi fira Staffan syster Lena när hon fyller 30 år och vi ska vara på silverbygården det ska bli kul.

Torsdag fast det är söndag!!!!

Ja inte är det lätt när man ska förklara för sin 7 åring att det är torsdag men det är söndag, ja han tycker allt man är knäpp.

Ahlfred har nyss åkt till sin kompis Sebastian för att leka själv ska jag åka handla lite nyttig vetegrädde till pastan för här har det blivit kraft tag med maten och kilona.......även Staffan sliter han är ute o går med Ulf på kvällen o mindre mat.....jag är stolt över honom....för det är inte lätt när mat är gott.

Idag ska vi till Vänersborg för att se fotboll det lär bli en grismatch när vi möter Bosna det är bara tjalla,tjalla i det laget och inte är dom roliga att möta ofta dumma grejer som händer så det gäller att ha kännslorna i styr idag.

Nu får vi hoppas att solen tittar fram så vi kan få det lite skönt idag.......

Tisdag kväll

Nu är det snart kväll, men det har blivit gjort en del idag, först har komunen varit här för att visa oss var blommlådorna ska stå i gatan.
Sen har jag städat lite storarum det var tråkigt men ett måste, efter det var det lunch med Staffan o Mats på galejan det var gott, fläsk med löksås.
Sen har vi tvättat bilar jag o Thobias för nu ska den gamla säljas imorgon sen var dom fulla med pollen så dom var gula.
Det är alltid lika roligt att träffa utflugna barn och idag hade han med sig sin Elin och det var kul för nu var det ett tag sen.
Ikväll ska vi nog äta en grönsakslåda så vi blir lite smala igen inför badmodet.
Sen blir det nog en promenad i rask takt i varma vår kvällen.

Och så gick det!!!!!

Ja igår kväll hade Ahlfred avslutning på kören och det blev inte riktigt som vi tänkt oss, vi begav oss till Filsbäck däe det skulle vara men ingen kom där stod jag och två familjer till solen den lös varm men inga andra kom, efter ett tag får vi reda på att det är flyttat in till stan och så var gjort redan kvällen innan men inte hade någon ringt oss så det var bara att bege sig tillbaka till stan igen och frälsis.
ahlfred blev lite besviken för han hade velat vara ute men så fick det bli, barnen sjöng tillsammans med oss vuxna det lektes en massa lekar som scouterna ordnade sen var det bästa ....fika.........och så hade dom bakat en Norge tårta för nu slutar kårledarna och flyttar hem igen till Norge.
Vi kommer även att ha ett garden party med grillning i nästa vecka om vädret tillåter hos Norrmännen som avsked så vi får hoppas på tur i vädret då.

Ahlfre kommer nu till hösten även att gå i scouterna vilket han längtat efter så nu blir det dom aktiviterna som gäller varje vecka men även sången kommer att fortsätta.

Denna vecka har ju Ahlfred kort vecka i skolan för det är stängt på fritids på fredag, se är det ju inte mycket dagar kvar för han är även ledig 2-3 juni med då är det studiedagar i skolan.

Regnig måndag !!!!

Ja då vaknade man upp till regn idag och mycket regn ett tag på efternatten men det behövs för nu slipper jag vattna idag det är bra.

Ikväll ska jag o Ahlfred på avslutning med kören det ska bli kul för dom är så duktiga med detta hoppas nu på bra väder i kväll så vi kan vara ute i vinninga.
Lite fika ska med sen är det uppträde av barnen och dom sjunger så det ekar, sen brukar det bli lite lekar som scouterna ordnar.

Jag själv ska idag försöka städa storarummet för jag har äntligen hämtat mattan från tvätten vilket jag glömt länge så nu ska här bli fint till helgen lika bra att göra det idag när det är regn.

Men först ska jag gå ut o gå en sväng i regnet det är ljuvligt att känna doften av regn och blommor.

Hemkommen igen

Ja då har man kommit hem igen från kursen som gav allt, vi fick lära oss mycket om olika program och hur man använder word, excell men även internet och säkerhet.
Maten var underbar och boendet och vänner lika så, mitt betyg under helgen är 10 av 10 möjliga.
Nu ska kvällen njutas av familj med lite god mat innan ny vecka startas och den blir ju inte så lång denna gång.
Ahlfred o Staffan är på kalas för kusin coffe och kommer väl snart hem därifrån för det är ju fotboll på tv.
Nu ska jag vattna mina växter för det behövs vill jag låva....

Kurs på Viskadalens Folkhögskola

Hej alla bloggläsare idag är jag på kurs i Viskafors på en kursgård och internatskola som heter Viskadalens Folkhögskola.
Skolan har hotell, vandrarhem, stora fina kursrum i olika skolbyggnader det ligger i lantlig miljö men omgivning av skog o mark och en del ängar.
Vi bor i enkelrum med tv, toa och dusch mycket fina rum vill jag låva, vi är ett glatt gäng som har träffats här för att lära oss om dator och dess program, umgås och äta o njuta under helgen.

Vi fick våra rum redan halv 9, sen var det frukost kl 9 med hembakt bröd och olika pålägg, med allehanda dryck till det började bra för vi kommer väl rulla hem.

Nu sitter vi i ett pass vid datorn jag själv har redan gjort klart mina uppgifter så lite bloggande och msn hinner jag med för vi har ingen lärare här just nu han är i nybörjar salen....man känner sig som en fuskande elev på 13 år men vad gör väl det när man har roligt.

Längtar redan till lunchen hoppas vi får något gott, kokerskan såg lite barsk ut som gamla elaka ting på 70-talet när man gick i skolan och var tvungen att äta upp...:)
Nu ska jag återgå till mina andra uppgifter återkommer med mer under dagen......

Skoj i trädgården

Äntligen lite sol igen så nu passas det på att gungas med lite kompisar och det är kul för sen ska Ahlfred till kören för att öva till avslutningen på måndag kl 18 i filsbäcksgård så vi får hoppas på fint väder då ni som vill får gärna förlja med man tar med en filt o lite fika sen uppträder barnen så blir det lite tävlingar, blir det regn ses man på Frälsis i stan....

Potatis

Även min potatis har kommit upp så nu väntar vi med tidig skördning vid midsommar ser det ut att bli det ska bli gott.

Drivlådor

Nu kommer min gula lök, rädisor,sallad,dill och gräslök upp det frodas i drivbänken så har vi tur får vi lite till midsommar.

Tandläkarbesök

Ja då har Ahlfred varit sista gången hos tandläkaren för denna gången tyvärr blev det lite missöde idag sj'lva bedövningen gick bra i underkäken men när tandläkaren skulle ta ut metallbandet så skar han upp överläppen på det och där var han ju inte bedövad tyvärr så blodet rann och han grät stora krokodiltårar men tyst........

Stackars tandläkaren fick be om ursäkt så fick vi trycka med förband på tur att han fick två saker idag för han var så snäll, sen var det bara att åka hem o vila lite......
Många undrar hur man betalar till simon loppet det är bara att komma förbi med ett kuvert med pengar i med namn på så lämnasdet till rektorn på skolan som sen ser till att det kommer in till cancerfondens minnes fond för simon.....

Vaknade till en solig dag....

Vaknade av att Ahlfred smög ur sängen där ha legat sen inatt eftersom han drömde otäcka drömmar, solen sken in så det var bara att stiga upp och höra fågelsången.

Snabbt fram med lite frukost för idag ska skolan iväg med buss till Naum och fira fritidshemmens dag, så dom ska gå några timmar först i skolan sen bär det iväg med målade tshirts det blir nog jätte skoj.

Själv ska jag ta en promenad i det fina vädret idag sen ska jag nog njuta av att sitta ute lite om det inte blåser så, en god kaffe på altanen är aldrig fel.

Ahlfreds roliga vecka!!!

Ja Ahlfred ska göra mycket denna vecka och bara roliga saker enligt honom, idag bir en lugn dag imorgon ska han först gå i skolan sen är det frididshemmens dag då ska dom i väg med buss under eftermiddagen ska dom besöka Önum med andra fritidsbarn så vi har köpt vit tshirt som dom ska måla på hoppas dom får bra väder och riktigt kul.
Sen ska han läkar undersökas på skolan på onsdag sådant tycker han är jätte kul, då ska allt kollas inför skolstart, sen har han den fantastiska tandläkaren på torsdag han bara älskar att gå dit o laga vilket är pest enligt mig jag skulle kunna skicka dit honom själv för det skulle funka.

Sen ska dom gå till basplatsen på skogen dagen som är onsdag, där händer alltid en massa kul och så ska dom ju äta ute den dagen det brukar bli lite grill o så.

Sen har han ju gympa som är det bästa han vet....det är underbart när skolan är så kul.

Måndag och en rolig vecka!!!!

Denna veckan har jag sett fram imot det händer mycket som är roligt, till helgen ska jag åka på datakurs det ska bli kul jag har aldrig varit på kurs det känns lite konstigt att lämna familjen men dom kommer att få det så skönt utan mig....:) då kan dom mysa som dom vill.
Det är hela styreksen från vårat boende och sen är det flera andra från olika områden vi ska till viskafors folkhögskola det låter intressant och data är aldrig fel.
Sen ska vi greja lite ute det blir så fint i trädgården den bara frodas och potatisen kommer upp och grönsakerna blir jättefina ska bli kul med lite egenodlat, som egen gräslök det är gott.
Nu ska dagen få löpa....

Ja då var vi hemma igen

Så var men hemma igen från storstaden, vi har sett på underbar handboll, och bott bra med god frukost det blev en lien tur till ikea i Örebro också det skulle ju köpas en del studentpresenter eftersom Elin ska flytta hemifrån i sommar.

Här hemma har barnen haft det bra med farmor o farfar...tack för den hjälpen......sen har vi hunnit med lite gräsklippning nä vi kom hem och det behövdes i det långa gräset vill låva.

Nu ska jag ta det lite lugnt för handleder o axlar värker mycket eftersom jag är på väg in i ett skov igen, så ha det bra med en ny vecka alla läsare o bloggare.

Lördag och handboll

Nu är det dax att åka till Stockholm för att se handboll och må gott på hotell och äta god frukost.
Vi har gått upp tidigt idag för att komma iväg till Stockholm, lite fika är gjord som vi ska stanna på vägen för att äta vädret ska bli bra uppe i huvudstaden så allt ser bra ut.

Farmor o farfar som bor här ska ta med barnen på konfirmation till Majåker för att se Elin Lidberg t ett stort steg i sitt liv, hoppas att dom får fint väder idag.

Imorgon far Elin iväg till Rhodos så ha det så kul vännen....

Regntunga skyar

Ja så var det regn idag igen..tvi....men trädgården behöver det som sagt så inte allt blommar ut med en gång, det är nog bra att det stannar upp lite.

Idag har jag varit med Thobias och hämtat hans nya bil i skara det blev en saab 93, fast sportiare än våran riktigt fin bil och välvårdad så han kan vara nöjd.

Och ikväll blir det en ny tur till Skara för att prova in balklänningen med skorna för Elin så det är gjort innan hon åker till Rhodos på söndag för att bli lite brun innan studenten.

Och Ahlfred ska till kören som vanligt för att sjunga lite så Staffan och han blir hämtade av tobbe vilket Ahlfred ser fram imot.
Sen får det nog bli en lugn kväll för helgen blir ju full, och Ahlfred är nog trött sen frilufsdagen i Råda med mycket aktiviteter och iallt tråkigt regn som kommit idag, tyvärr kommer det lite till i skrivande stund.

Nu skiner solen igen

Ja äntligen lite sol igen så visst blir det grillning utan långkalsonger i kväll men lite värme på altanen blir det allt, ska bli trevligt med lite kompisar hemma i all enkelhet.......liten god sallad med grillskivor och klyftpotatis...mums.......

Mulen onsdag morgon

Är uppe tidigt ska skjutsa staffan till jobbet för mopeden står still idag pga batteribyte som ska hämtas o laddas sen under dagen, idag blir det lite klippning på förmiddagen bara toppar ska ju spara till långt vilket är så jobbigt men snart är jag där.

Men först ska Ahlfred till skolan och skogen dag, idag ska dom ha stövlar o regnkläder för att bege sig till ågårdsdammen för att håva lite det tycker han är kul, sen en liten matsäck med förstås tyvärr får dom nog lite regn på sig idag men vad gör väl det.

Ikväll ska vi ha lite kompisar här så jag o Elina ska åka och handla till lite grillning så det blir att värma upp altanen lite idag, det är nu vi ska ta igen den förlorade måltiden vi skulle gjort innan dansfesten men vad gör väl det då har vi lite skoj i kväll i stället så går denna veckan också.

Sen ska vi snart iväg till Stockholm på handboll och hotell det ska bli kul, vi har köpt röda t-shirt som cupola har fått trycka med Widells funclub på det blir snyggt.
Nu ska här sättas fart snart ska staffan ha skjuts sen rullar dagen på....

Upp med tuppen

Vaknade jätte tidigt för att vara mig redan kl halv sex, så att det regnade det är riktigt skönt så jag slipper kanske vattna gräset idag efter all gödning. Mina grönsaker kommer upp med fart och potatisen har också kommit upp det är jätte kul hoppas det finns till midsommar nu.
Idag ska vi ta det lugnt Ahlfred har så ont i nacken trodde han skulle kunna gå idag men han har jätte ont var ute o lekte igår eftermiddag då var det borte men nu är det tillbaka igen kanske blir en förkylning eller något.
Idag ska vi sy klart Ahlfreds gardiner så det blir klart i hans rum igår var dom här o gjorde klart parabolen så nu har dom alla kanaler dom också. Vi har sagt upp en del av Telia till hösten för viasat blir billigare och går till fler apparater.
Nu slipper dom slåss om barnkanaler på kvällarna mot våra program.

På torsdag ska Ahlfred på frilufsdag till Råda hela dagen hopas dom får bra väder där ska ske lite olika aktiviteter med lunch det blir nog kul.

Nu ska frukosten fram och Coffe ska till skolan kram på er alla läsare

Söndag och kallt

Ja nu har vädret ändrat sig nu är det riktigt april väder igen, kallt o blåsigt men det kanske är bra så vi får fint till studenten i år. Idag har vi passat på att klippa gräset och tagit bort allt ogräs runt kantstenarna efter tomtgränsen med en vass kniv...väldigt tråkigt men snyggt när det blev klart.

Min drivlådor har fått potatis och grönsaker att titta upp så det funkar bra har vi tur får vi potatis till midsommar, men även lite goda rädisor, gräslök, gul lök, sallad och dill till potaisen....nu är nästan hela lunchen till midsommar klar tänk vad bra om man kunde så sillen o nubben också...men, men......lite får man väl gå att handla.

Ahlfred är nöjd efter att ha sovit hos storebror för första gången han har fått äta pizza och se på vilka filmer han vill en riktig kanon helg enligt honom själv.

I eftermiddag har vi hunnit med en tur till Vänersborg för att se Corner förlora med 1-0 det var ingen rolig match och domarna kunde inte komma överens dom ändrade sig 4 ggr vilka pajaser dom var nog nybörjare.......

Nu ska vi avnjuta kvällen med en rotfruktsgratäng och bara slappa efter denna arbetssamma helg och långa bussresa till Tyskland för nästa helg bär det av till Stockholm för sm-final i handboll och en god natt på hotell....godnatt på er alla läsare.

Lördag kväll

Ja så har vi kommit hem från Tyskland med buss och allt gick jättebra mycket roligt hittade vi i vin o annat gott, har kunnat sova en del men är bra trött ikväll, så kvällen har avslutats med dusch och grillning med kompisen Mats på altanen som vi möblerade om när vi kom hem.
Och det bästa av allt barnen har skött sig så bra städat efter sig så allt var jätte snyggt, även Elin har plockat bort efter sig vilket inte är allt för vanligt.....men vilka guldkorn det finns i livet.

I morgon blir en slapp dag med Ahlfred som haft kul med Storebror Thobias i hans lägenhet....tack Tobbe.......
Nu önskar jag alla en god natt...

RSS 2.0