Valborgsmässoafton

Ja så var det helg igen gud vad skönt och imorgon ska vi iväg till tyskland på inköpsresa med bara massa roligt folk kanon..
Idag blir det en lugn dag har städat övervåningen och vad skönt det är när man kan hänga ut sängkläder på balkongen...allt för att göra fint till Marianne o Gösta ska bo här nästa helg...tack på förhand.

Ska nog ta en sväng med cykeln tänkte jag motion är ju alltid bra och särskilt nu när man gått ner ytterligare 5 kg så nu är mina mål nådda det känns skönt.....
Njut nu alla av denna dag i solskenet för det ska vi göra kramar på er alla och en glad valborg från fam Johansson/Bender

Simon loppet

Då kan vi berätta att Ahlfred har idag sprungit SIMON-LOPPET och Ahlfred sprang 6 varv så ni som sponsrat honom vet vad ni ska betala.
Ahlfreds insamling till fonden för barn med Cancer blev 900 kr det är en bra summa för en 7 åring tycker vi så tack alla ni som ställde upp och sponsrade hans varv...kramar Ahlfred

Onsdag

Ännu en varm dag med mycket sol, idag tänkte jag olja altanen lite så den blir fin...sen ska jag njuta av solen.

Idag springer Ahlfred Simon loppet ska bli kul att se vad det blir i pengar efter, igår var vi på tema avslutning i skolan om miljö, sopsortering, föroreningar,väder mm det var mycket trevligt det bjöds på sång, poesi, teater och jätte fina utställningar barnen är fantastiska.
Sen kan vi berätta för 1:fastern att det finns grodyngel nu i ågårdsdammen barnen har varit där och hämtat, man börjar att gå spåret vid ågården så ser man strax dammen och det finns massor enligt barnen och lärare.

Ikväll kan det nog bli lite grill vi får väl se vad dagen bjuder på....

Tisdag

Ja nu var det ett tag sen sist vi skrev, men helgen har varit mycket jobb båda dagarna med parken och visst fick vi lyssna till mycket musik tyvärr gjorde scotts oss besvikna dom lät inte alls bra man hörde inte vad dom sjöng och det lät enformigt jag får nu säga att att rutin är fortfarande bäst för dom är inget dansband...tyvärr.......
För övrigt har vi sett fotboll hela helgen Corners alla lag började med vinster vilket var kul.
Igår såg vi till att grilla första köttet med den goda pastasalladen till...Mmmmm vad gott.......våran kära granne Ulf var här och vi satt ute länge eftersom det var varmt o skönt.......tyvärr börjar ju inte dagen med det idag men vad gör väl det jag o Elin ska ta oss en heldag på överby och bara rå om varandra lite det kan behövas efter allt elände i den familjen...
Under kvällen ska vi på Tema redovisning med Ahlfred om miljön mellan kl 17-18-.30 på skolan så är det någon som vill komma så dyk bara upp.....

Fredag kväll

Nu är det snart dax att åka till parken för lite jobb vi får väl se hur det går, alla dessa fulla kärringar som tror dom är som 20 åringar...tvi......
Jag själv ska lyssna på scotts hoppas det blir mycket folk så att vi får mycket i garderoberna.
Ahlfred har nyss kommit hem från ett kalas i Wennerbergskolan där två av hans klasskamrater har firat sitt kalas det var två tjejer så vi hade köpt dagböcker med hemliga skriftpennor det var häftigt.
Nu ska vi göra oss färdiga sen är det dax att åka och se till att all personal kommer dit som dom ska.
Ha en bra kväll alla.....

Fredag

Ja så var det fredag igen och en massa jobb i helgen, det är ju dansfesten hela helgen då vi ska hjälpa villa med garderober och lite annat men det blir nog skoj, sen är det ju premiär för fotbollen Corner har hemma match på lördag mot Säven ska bli skoj och se hur dom ligger till efter träning i vinter.

Igår var vi på en mycket fin musical i broholmskolan där Ahlfred spelade Trullemusicalen men jätte fina sånger och ramsor, dom var jätte duktiga riktigt svåra ord i rask följd som sjöngs alla var mycket duktiga vilken klass........
Kvällen avslutades med att dom fick en ros var alla elever....och Ahlfred fick en hel bukett av sina fastrar och kusin....tack allihop för det och att ni kom...........
Sen blev det fika på skolgården efter som barnen bakat......en bra kväll.

Nu ska vi se till att komma til skolan snart  Ahlfred cyklar och jag går det är skönt och solen lyser på bra idag....

Onsdag den 22 April

Ja så har vi kommit till mitten på veckan snart helg igen med fullt av aktiviteter, idag ska Ahlfred till tandläkaren för att laga lite mjölktänder vilket han tycker är jätte roligt...hmm...hur man nu kan tycka det.
Så idag har Ahlfred fått ta ledigt från skolan eftersom dom är i skogen när han ska till tandläkaren det blev en del gnissel.
Ikväll ska vi få hjälp av svågern Kjell att sätta upp markiser på balkongen och över ena sovrummet så vi slipper värmen där när solen sätter fart och den va ju redan på väg i kväll.......så tack Kjell för att du hjälper oss.....naturligtvis kommer kaffepannan stå på och lite god kaka att finnas.
Imorgon är det dax för Trullemusikal ska bli kul vi har hört hur han nynnar här hemma så han övar flitigt vill jag låva.

Idag kommer även vårat rabattkort ut från corner och skulle bli glad om några ville köpa dessa utav mig dom kostar 100 kr styck, och det är väldigt bra erbjudande denna gång i häftet som jag jobbat med.
Vi har donerat 5000 kr från korten till hospice gabriel och kommer även iår att donera ett visst överskott till något välgörande ändamål vilket vi tycker är bra....så köp gärna korten av mig och var med och bidra till detta....tack......

Ang simon-loppet

Simonloppet räknas av lärare och rapporteras på förskrivna lappar där era namn och satsningar står sen får man lappen hem med hur många varv Ahlfred sprungit och hur mycket det blev för var och en.

Vore bra att den som skrev under anonymt igår kväll som ville dubbla andra fastern bud talar om vem det är så jag kan skriva in det på lappen till fröken...tack......

SIMON-LOPPET

I Februari förra året förlorade elever och personal en kamrat och elev vid namn Simon Hulin.
För att minnas honom och för att samla in pengar till BARNCANCERFÖRENINGEN arrangerar Broholmskolan Simon-loppet, förra året samlade skolan in 27 695 kr. Och dom hoppas kunna springa in en liknande summa iår.

För att kunna hjälpa till med detta så ska alla elever springa en viss sträcka i form av ett varv olika långt beroende på årskurs. Ahlfred ska springa 650 meter i sitt varv under 45 minuter.

Jag/vi skulle vara tacksamma om ni ville sponsra Ahlfreds varv som han springer med en viss summa pengar/varv allt från 5kr och uppåt det finns lärare som räknar varven och skriver ner och så gångras det med det ni vill ge i pengar / varv sen medelas hur mycket ni ska betala ......Alla bidrag tas tacksamt imot.

Vi har redan fått en del företag att satsa på Ahlfred så vill någon i släkten vara med att hjälpa till så höe av er.
Loppet går av stapeln onsdag den 29 April.

Trullemusikalen Torsdag den 23 April kl 18:00

Då var det dax för Trullemusikal på Broholmskolans aula, så här kommer lite information om den. Biljetter delas ut av barnen när ni kommer dit och behöver inte förbeställas och dom är helt gratis men för att klassen ska få in lite pengar till klasskassan kommer fika att säljas av barnen för 5-10 kr som barnen själva bakat så ta gärna med till detta istället.
Sen hoppas vi på ett glatt humör och många skönsånger från barnen.

Ang Musikalen på torsdag

Vi har inte fått så mycket information om biljett köp ännu ska kolla detta och återkommer när vi vet hur det blir men jag vet att alla är välkomna.

Söndag

Ja så var det söndagmorgon igen lite trötta är vi sen igår då vi hade en heldag på stenportsplan, där det städades, målades, snickrades och mm. Ett nytt klubbrum, ny kiosk med entré det blir bra.
Fritz kom med mat som severades  två gånger under dagen jätte gott, sen avslutades kvällen med varmbadet mellan kl 20-22 så Ahlfred var jätte näjd det är inte var dag som man får bada så sent och dricka dricka vid bassängkanten.
Så det var en trött man som stupade kl halv elva, men inte sov han längre för det idag, man kan ju missa något.
Idag blir en lugn dag trädgården är färdig och solen skiner men det blåser lite kallt fast det blir väl en fika i skuggsidan.

Han bara älskar att måla ägg

Som sagt älskar han äggmålning, får han sen rulla dom som dom gjort som tävling på fritids är det ännu bättre. Fast han var lite besviken att dom var kokta på fritids.

Nya Påskbilder

Här kommer lite nya påskbilder där Ahlfred är själv,tyvärr kan vi inte visa dom bilderna vi haft förut eftersom dom ej var godkända av av övriga personerna på bilderna så framöver får det bli bara bilder på oss familjemedlemmar utan andra närvarande....men bilderna är fantastiska ändå tycker vi och Ahlfred hade roligt.

Så har Ahlfred ramlat

När jag o Staffan skulle hämta en kärra i mellby ringer kompisen Sebastians pappa hemifrån oss och säger att Ahlfred har ramlat ner för ett träd och rivit upp magen.......det var bara att försöka ta sig hem så fort det gick.
Han skrek som bara den och hade rivit upp hela sidan på magen genom att ha tappat greppet om trädet och hasat ner för stammen, det sved och var inte så snyggt raskt in i bilen och en tur till akuten, och tur ska man ha vi fick hjälp direkt att bedöva med lite emlasalva och så på med jätte kompresser och klistriga lindor runt hela kroppen och gud vad det sved när vi var på väg hem höll han på att spy i bilen, det var bara att kasta ur honom ur bilen men det kom inget.
När han kom in så frös han så han skakade så han var väl rädd kan jag tro...men han fick en mc donalds så fick han vila lite ikväll.....

cou räknare
besöksräknare

Besök

Fredag den 17 April

Ja så var det fredag igen, Och Ahlfred och Coffe är hemma från skolan, båda är väldigt trötta av sina astmamediciner och naturligtvis av pollen i sig själv.
Så det får bli en ganska lugn dag idag.
Tyvärr har jag själv gått in i ett nytt värkskov så tröttheten är enorm och likaså värken men jag vet att det kommer ta några dagar eller vecka så är det över för denna gången, men man blir lite handikappad när det verker i höfter och handleder och framför allt har det satt sig i huvudet med migrän i flera dagar men men det finns dom som har det värre och jag vet att jag behöver inte kämpa mig till ett jobb utan kan ta det lugnt.

Idag jobbar Staffan lite längre för det är begravning i Råda så det ska grävas igen man får väl hoppas att inget strular.
Middagen idag blir spjutkött som vi fått av grannen Annelie som jobbar på scaan hon kommer med massor till oss det är tacksamt särskilt nu till sommaren när grillningen sätter igång då brukar hon ordna grilllådor till bra pris med hamburgare, grillspjut och lite annat smått o gott....så tack Annelie.

Imorgon är det fixar dag på corner sen har dom hyrt varmbassängen på kvällen den kommer göra nytta för mig, men något pyssel blir det inte jag får väl hålla dom sällskap och fixa fika o kaffe.

Igår var Micke och Annelie här med en bänk med lådor och hyllor i till Ahlfred så han kan ha sin tv på det blev jätte bra och han blev så glad och har visat lla sina syskon detta....tack än en gång kära fladdermamma.....och micke....

Min onsdag

Idag känns som om jag inte gjort något vettigt först följt ahlfred till skolan och där fick jag mig en extra promenad så jag vek in på kyrkogården påvägen hem och kollade till Lenas grav och tobbes kompis Mikaels grav vilket var väldigt välskötta.
Sen bar det av hemåt och vattna alla nysatta blommor, sen blev det en tur till lokalen med lite 11 kaffe hos kvartersvärden i solen vi blev raskt ett stor gäng där.
Sen blev det än en gång lite lathet ute på framsidan genom att titta på folk, sen blev det än en gång rask promenad till Broholm för att hämta Ahlfred.
Sen har det varit lite förberedelse för vårat möte som vi haft ikväll med AB-bostäder vilket var mycket givande.
Så nu slutar kvällen med fotboll på tv........en riktigt lugn dag i solskenet...men lite städning hann jag allt med på förmiddagen för gud vad gräs o grus det kommer in.......

Min skoldag

Ja idag har Ahlfred haft en spännande dag som blev bra trots att han blev ledsen när vi kom till skolan i morse för han ville inte gå med till skogen idag och grät så tårarna sprutade vilket han aldrig brukar göra så det blev ett lirkande som tillslut blev att mamma fcik gå med en bit över stora körbron sen hade han lugnat ner sig för då vek dom av mot ljunghed, mittemot kanothuset för att leta grodägg med lupp, dom kollade efter vårtecken som tussilago och en del fåglar men framför allt var luppen kul när allt blev en förstoring..........
Så när jag hämtade honom i eftermiddag så hade dagen varit rolig men lite tröttsam.

Fortsättning på min dag

Ja dagen har fortsatt med en del plock o städ, först en runda till tippen med en massa skräp från förrådet, sen en tur till FA-fyndet med fyra kassar kläder så nu blir det tomt på gamla jackor i förrådet och annat innifrån våra garderober.
Det känns skönt att bli av med detta sen en signal till Tobbe så vi blir av med golfklubber och bildäck sen börjar det bli bra i förrådet igen då blir det ganska tomt...tänk vad man samlar på sig, flera kassar med tomglas o burkar sen förra midsommaren vad ska det vara bra för....tur att det finns en tipp.
Dagen ska fortsätta med ett besök på Granngården för att köpa pallkragar till trädgården gör lite sådd, tänkte köpa lite sättpotatis, lite olika frön som rädisor, lök, sallad och morötter tror jag så vi kan ha på baksidan lite där solen finns och så kanske det kan bli lite potatis till sommaren, men dom ska väl grodda sig inne först i några veckor.
Till kvällen ska vi få hjälp av Rikard så ska Staffan och han ta ner vårat rönnbärs träd framför köks fönstret för det är nästan dött och bara förstör gräsmattan....
så denna dagen blir lång men mycket blir gjor.

Tandläkarbesök

Ja då har måndagmorgonen börjat med ett tandläkar besök för Ahlfred, där har han plastat 4 tänder och kollat sina tänder som han slog i för 2 år sen för en av tänderna har inte kommit ner men den syns på yttersidan av tandköttet.
Tandläkaren tittade och trodde tanden skulle vara nere inom några månader annars skulle man skära upp tandköttet för att hjälpa tanden ner, vilket är vanligt efter slag för då blir huden hård som ärrbildning.
Men Ahlfred han var lika glad ändå för tandläkaren är kul och duktig var han inget gnäll bara skratt....

SÅ BLEV DET KVÄLL

Ja då har det blivit kväll och snart är påsken över äntligen lite vanlig vardag igen, fast ingen rast o ro här inte nu är vi uppbokade alla helger fram till studenten, men varför ska man ta det lugnt man lever bara en gång det gäller att hinna med allt.
Eftermiddagen har avnjutits med fika 2 gånger först med Elin och Johan och mamma Ingmarie, sen blev det fika hos Erika och Daniel på kvällen när vi skulle hämta Ahlfred som varit med dom hela dagen först på middag i Väla hos Sebastians mormor o morfar sen har dom lekt efter detta så det var en grinig trött Ahlfred som somnade kl åtta ikväll men han ville gärna se sjukhuset först så det såg vi tillsammans i hans rum och nu fick han äntligen sova i sin koja som vi gjort av sängen.
Vi har sytt skynken för hans säng så han kan dra för sen har vi sett till att inga monster kommer igenom dessa skynken dom är monster fria....så nu kanske vi får sova själv utan att han kommer fram på natten trippandes......
Imorgon ska vi upp tidigt för Ahlfred ska till tandläkaren som han tycker är jättekul...om man ändå kunde tycka det.
Nu ska jag se vad klällen bjuder på om det blir tv eller ner till fotbollsplanen...men det lutar nog åt tv.......

Nu har vi planterat vårfint i rabatten


Annandag påsk

Vaknade tidigt av att det var så varmt i sovrummet ändå hade jag öppnat altan dörrarna inatt, men man ska inte klaga när det varmt och solen skiner på morgonen men vi får väl se var det tar vägen idag.
Ska se om det är öppet på Lidens idag för jag vill sätta lite blommor i rabatten vid köksfönstret.
Nu ska jag se till att det kommer lite frukost på bordet Staffan vill nog ha gröt idag.

Påskdagen

Ja nu är klockan 13 och vi har nyss kommit hem efter en rolig helg i Varberg, resan hem gick bra och solen den lyser så nu har tvättmaskinen gått igång så grannarna får väl spader när jag ska hänga ut den sen.
Det är det tråkiga med att åka bort att man får så mycket tvätt på en gång...tvi.......
I eftermiddag ska vi ta det lugnt Ahlfred vill ut och leka lite kan jag tro det har ju inte blivit så mycket kompisar borte men inte en klagan har det varit.En sväng med grannen Ulf blir det nog framåt kvällen han har saknat oss nu.
Imorgon får vi se vad vi hittar på det ska ju bli regn har vi hört hoppas det är tillfälligt bara.
Ha en bra dag alla under denna söndag.

Påskafton

Ja nu har vi vaknat efter en hård men lång, långfredag från ett kalas med en massa trevliga kusiner , susslingar och bryllingar. Det var en fantastisk dag solig o varm med god mat o dryck...ja mer dryck till vissa i denna familj och ni kan ju gissa vem.
Men gud så kul vi hade vi glada ungdomar med barn och jag blev extra förtjust i Carola som var svärdotter till Karin vilken tjej, dom har nyss flyttat till Öland och vi bytte lit telefonnummer så att vi kan hälsa på varann.
Ahlfred skötte sig bra förutom när han och Elinor o Bella skulle spela uno då kom ett av dom berömda utbrotten men det gick fort över tack o lov.
Som sagt var det en lång dag men vi han även med ett besök hos Lena, Johannes och Noa som var sjuk men kul var dewt för när vi skulle gå då skrek han när staffan skulle lämna över honom till pappa igen han ville stanna hos Staffan.

Nu ska vi förberdea för påskafton och vi ska en sväng till stan lite fint väder är det ju så det är bara att njuta idag med kram på er alla påskfirare.

Nu är vi alla samlade för att fira påsk

Ja vilken underbar dag vi haft, jag och min svärmot har varit på stan och handlat lite och farfar och Ahlfred har tagit en promenad i solskenet till apelvikens camping.
Ahlfred träffade en kompis att leka med så farfar fick sitta på en parkbänk och titta på så länge.
När vi kom hem så lagade Marianne kyckling utan glasbitar och det var jättegott, sen har vi även hunnit sy ett skynke som hon ska ha på en fest med ämnet orientalisk eller balkan klädsel....det blev bra.
Och nu vid 3 tiden kom Staffan hit och Ahlfred blev glad att se sin pappa igen.
Även en promenad i solskenet har jag hunnit med för att handla till tacos ikväll.
Men nu har dimman kommit in från havet får se var det tar vägen för det gjorde även så igår kväll sen kom solen fram igen.
Krmar från oss i Varberg

Nu är vi framme

Nu har vi kommit fram till Varberg, tågresan gick bra och Ahlfred somnade efter Herrljunga och vaknade inte förrän en bra bit efter Borås. Tyvärr regnade det när vi kom fram men efter lunch blev den soldis så jag o Ahlfred togs en promenad till stan o BR besök för det skulle köpas en pockermon boll och få ett klubbmedlemsskap där.
Så nu leks det med denna leksak, sen får vi se vad morgondagen ger för oss det ska bli bra väder så en promenad blir det allt sen kommer ju Staffan hit någon gång på dagen sen ska vi fira påsk.

Vi gick till kvartsfinal

Ja visst gick det bra i innerbandyn, Broholmsfritids gick till kvartsfinal och blev 3, vilket är jätte bra och barnen var så nöjda efter dagen för fritids fick ju ett pris för detta....kul.....grattis alla barn.

Under eftermiddagen har vi haft besök av kusin Sofia och faster Mia som hade med sig jätte god fika till oss...tackar.........
Nu ska vi avnjuta kvällen och ta det lugnt tror vi....ha det alla som läser.

Bara 24 timmar kvar

Ja äntligen är det nära tycker Ahlfred, bara 24 timmar till tåget går till farmor o farfar, det ska bli så kul. Men först ska Ahlfred klara av innebandymatcherna med fritids på fredriksdal där dom ska möta andra fritidshem....kan ju bli så att man möter sin kusin Christoffer. Här hemma ska det förberedas lite inför resan Coffe ska ju ha lite mat hemma också, men Staffan har lovat göra sin berömda köttfärssås imorgonkväll så Coffe har till middag på torsdag då hans kompis Daniel från Töreboda kommer för att vara här några dagar. Men någon påskstädning tänker jag inte göra det får bli en annan gång det...... Nu ska vi sätta lite fart för samlingen är kl 9....men jag återkommer med rapport när matcherna är färdiga.....

Snart matchstart


Mera båtkort


Ahlfred ibåten hos morfar


Ja så kommer det då äntligen lite bilder på våran goding


Så har denna vecka gått till ända

Ja då har det gått ännu en vecka och mycket har blivit gjort denna underbara vår vecka med mycket sol. Ahlfred har hunnit med massor som att vara i skogen på onsdag förmiddag men innan dess även en badlektion. Han har haft gympa vilket han tycker mycket om bara det inte blir orättvisor när man ska välja lag....men dom är ju förskolebarn som sagt. Sen har det varit mycket lek ute efter skoltid och det bästa, storebror har satt upp studtsmattan igår det var kul så nu har hela grannskapet varit här. Vi har hunnit med en god fika på lördag eftermiddag som senare blev till lite fest med vin tillsammans med underbara grannar och lite spontan gäster...beresta sådana ända utifrån öna. Och inte minst så har Staffan hunnit jobba en sväng idag med lite barndop eftersom kurtis hade dubbelbokat sig och glömt bort det. Nu ser vi fram mot lovet så imorgon är det påsklunch för ahlfred sen har han ett tandläkar besök vilket han älskar.....och det bästa på fritids är sparat till tisdag då ska dom ha innebandy tunering på Fredriksdalskolan. Sen äntligen är det tåg till farmor o farfar på onsdag jippi....

En vecka i skolan har gått

Ja så har en vecka i skolan gått igen. och nu är det lov, Ahlfred har gjort mycket denna vecka han har badat med skolan varit i skogen med fika vid den lilla dammen tillsammans med fyrorna, han har hunnit med att se treornas musikal om kroppen så nu vet han hur det är att framträda i en musikal som han snart själv ska göra. Han har gjort jätte mycket fint påsk pysssel som vi hängt i fönstret... Dom har övat på sin musikal börjat göra sin dekor för aulan och i allt detta har dom hunnit med tipp spromenad det är inte dåligt för att vara en vecka i skolan. Så nu ser Ahlfred fram mot en veckas lov och att åka tåg till farmor o farfar.

Ja så var det helg igen

Äntligen helg igen och med fint väder vilken tur man har och vi som ska hålla på i trädgården idag. Igår så klippte Staffan och våran kvartersvärd Erik ner våra häckar och det blev bra så nu har vi hela trädgården full med högar som ska bort tur att containern finns nu. Sen ska vi ändra lite i rabatterna så det blir vår fint för på tisdag ska jag sätta lite vårblommor i krukor o rabatter. Ett litet tag i carportern och kanske ta fram lite dynor för en fika har vi tänkt hinna med idag ute med grannen. Men det bästa för dagen blir våran lunch med grannen Ulf som tagit fram frysta makrillar som rökts så det blir en god middag med potatis o det bästa till makrill lingon, så den här dagen blir inte dum.

RSS 2.0